Telefonisch contact: Groningen/Drenthe: 050-5530945. Friesland: 0513-485656

Ons aanbod

    Home / Ons aanbod
Ons aanbod

Ons aanbod

Hulpverlening bij u thuis

Helping Hands biedt sinds 1997 ambulante zorg – dus bij u thuis – in noord Nederland. Maatwerk is hierbij altijd het sleutelwoord. Wij bieden begeleiding, lichamelijke zorg en huishoudelijke hulp. In alle vormen van onze zorg blijft de werkwijze hetzelfde: een vast gezicht thuis, een vast contactpersoon op kantoor en regelmatig contact zodat de lijnen kort blijven. Ondanks een groot werkgebied, zijn wij een kleinschalige organisatie. Wij hebben twee kantoren, in Joure (voor Friesland) en in Roden (voor Drenthe en Groningen).

In 2003 heeft Helping Hands de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden gewonnen, vanwege de unieke en praktische manier waarop wij onze zorg organiseren met de focus op kwaliteitszorg.

Helping Hands biedt zorg aan volwassenen, kinderen en gezinnen. Lees hieronder waarvoor u bij Helping Hands terecht kan.

 

Begeleiding

Wij bieden begeleiding bij verschillende zorgvragen. We hebben veel ervaring in de begeleiding bij allerlei problemen in het dagelijks leven vanuit een psychische diagnose zoals autisme of ADHD, of een (licht) verstandelijke beperking. Daarnaast helpen we ook ouders met opvoedingsvragen. We begeleiden mensen van alle leeftijden, waarin we telkens afstemmen op de specifieke situatie. Het is onze werkwijze dat we eerst goed contact maken voordat de zorg wordt gestart. We proberen de juiste zorgverlener te vinden qua achtergrond, ervaring en werkwijze. Zo wordt er vanuit een persoonlijke klik gewerkt naar vooruitgang. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de kwaliteit van de zorg.
Meer weten over begeleiding? Klik hieronder op de doelgroep voor meer informatie:

 

Huishoudelijke hulp

Het kan zijn dat u wel wat hulp kunt  gebruiken in het huishouden, om welke reden dan ook. Denk hierbij aan opruimen, stofzuigen en het lappen van de ramen. Ook voor deze zorg staan wij voor u klaar. Er komt een vaste huishoudelijke kracht bij u thuis om u hierbij te helpen. Zo gaan deze taken gewoon door terwijl u meer tijd en energie overhoudt. Bekijk het kopje ‘huishoudelijke hulp op deze pagina.

 

Lichamelijke zorg

Bij Helping Hands kunt u ook terecht als u lichamelijke zorg nodig heeft. Het is mogelijk dat er een vaste hulpverlener bij u langs komt om u te verzorgen. Wij hebben (kind)verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden in dienst die voor u klaar staan. Naast goede thuiszorg staat bij ons ook het persoonlijk contact hoog in het vaandel. Zo bieden we persoonlijke en professionele zorg.

 


 

Professionaliteit en kwaliteit

Hoewel wij in heel noord Nederland zorg bieden, blijft Helping Hands een kleinschalige organisatie. U krijgt een vast contactpersoon (de zorgmanager) waarmee u contact houdt over de zorg zodat er korte lijnen U leert uw contactpersoon kennen voordat de zorg wordt gestart. Dat vinden wij belangrijk voor goede hulpverlening.
Onze hulpverleners zijn altijd geschoold en hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook bieden wij onze medewerkers ondersteuning en scholing, zodat ze bij blijven’ met kennis en vaardigheden, en u dus kwaliteitszorg krijgt.

Certificering
Helping Hands staat geregistreerd:

  • als thuiszorgorganisatie onder SBI-code 88101
  • bij het SKJ-register (stichting kwaliteitsregister jeugd)
  • bij het AGB-register (algemeen gegevensbeheer zorgaanbieders)
  • bij SNA (stichting normering arbeid) en wij voldoen aan de normen zoals vastgelegd in de NEN-4400-1. Helping Hands wordt elk half jaar gescreend op gebied van goed werkgeverschap rondom afdracht van premies en andere werkgeversplichten

Kosten en vergoedingen
Helping Hands is in verschillende gemeenten in het noorden van Nederland een gecontracteerde zorgaanbieder. Als wij een contract hebben met uw gemeente wordt de bekostiging en administratie voor u geregeld. Dit gaat dan via zorg in natura (ZIN). Bekijk hier of Helping Hands een contract heeft met uw gemeente. Als dat niet het geval is kunt u Helping Hands inzetten door middel van een persoonsgebonden budget (PGB) of door eigen financiering.

Helping Hands biedt zorg vanuit de WMO, Jeugdwet, WLZ of zorgverzekering. Graag informeren wij u over de mogelijke vergoedingsregelingen voor uw situatie.

 

Benieuwd hoe het werk van Helping Hands er in de praktijk uit ziet? Helping Hands is te gast geweest bij het RTL 4-programma LifestyleXperience. Klik hieronder op de afbeelding en bekijk het hele item:

Helping Hands te gast bij LifestyleXperience!
IMG_3367

rtl4