Telefonisch contact: Groningen/Drenthe: 050-5530945. Friesland: 0513-485656

Begeleiding volwassenen

    Home / Ons aanbod / Begeleiding volwassenen

Begeleiding volwassenen

wmo

 

Thuisbegeleiding

Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat u vastloopt in het dagelijks leven. Dan kan thuisbegeleiding u helpen alles weer op de rit te krijgen. Dit is erop gericht dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig door kunt gaan. Denk hierbij aan hulp bij het organiseren van de structuur, creëren van overzicht of opbouwen van een sociaal netwerk.  Onze begeleiders hebben ervaring in de hulpverlening en we kijken altijd welke begeleiding het meest passend is in uw situatie.  U houdt zelf de regie over uw leven en de hulpverlening. In de begeleiding is vertrouwen en maatwerk belangrijk. Daar zet Helping Hands zich voor in.

 

WMO

Vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning kunt u bij Helping Hands terecht voor begeleiding en huishoudelijke hulp. Deze zorg wordt geregeld door de gemeente. Elke gemeente organiseert dit op haar eigen manier, maar veel gemeentes werken met een sociaal team (soms buurt-, wijk- of dorpenteam genoemd). Hier kunt u terecht met uw vragen over zorg en wonen. Het sociaal team kijkt welke zorg u nodig heeft en kan u doorverwijzen naar Helping Hands.

 

Helping Hands
Helping Hands is een kleinschalige organisatie. We kennen de medewerkers en leren u ook graag kennen voordat we de zorg starten. Zo kunnen we samen goed bespreken welke zorg het beste bij u past, en weet u ons te vinden als er vragen zijn.

Eigen bijdrage (CAK)
Gemeentes mogen voor zorg vanuit de WMO een eigen bijdrage vragen. De eigen bijdrage is afhankelijk van het soort ondersteuning die u krijgt, uw persoonlijke situatie en uw inkomen. Het CAK berekent de eigen bijdrage en stuurt u hierover een factuur. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CAK.

Kosten en vergoedingen
Helping Hands is in verschillende gemeenten in Friesland, Drenthe en Overijssel een gecontracteerde zorgaanbieder voor begeleiding. Als wij een contract met uw gemeente hebben wordt de bekostiging voor u geregeld. Dat gaat dan via zorg in natura (ZIN). Bekijk hier of uw wij met uw gemeente gecontracteerd zijn. Als wij geen contract met uw gemeente hebben, kunt u Helping Hands inzetten door middel van een persoonsgebonden budget (PGB) of door eigen financiering.  Graag informeren wij u over de mogelijke vergoedingsregelingen voor uw situatie.

 

Logo briefpapier