Telefonisch contact: Groningen/Drenthe: 050-5530945. Friesland: 0513-485656

Jeugdhulp

    Home / Jeugdhulp

Jeugdhulp

Helping Hands biedt begeleiding en lichamelijke zorg aan kinderen en jongeren, en soms ook aan hun ouders. Voorzorg aan kinderen en jongeren – die nog in ontwikkeling zijn – is het extra belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de situatie: wat is er nodig en hoe kan daarop worden afgestemd. Hieronder lees je hoe wij dat doen en waarvoor je terecht kunt bij Helping Hands.

jeugd

 

Begeleiding

Kinderen
Helping Hands biedt begeleiding aan kinderen en ouders, in situaties waarin de ontwikkeling of opvoeding niet soepel loopt. Denk hierbij aan opvoedingsvragen, gedragsproblemen of psychiatrische problemen bij het kind (of bij de ouders). De begeleiding is erop gericht dat, ondanks deze problemen, het kind zich zoveel mogelijk ontwikkelt. Onze begeleiders hebben ervaring en affiniteit met de jeugdzorg.

Jongeren
Soms kan het zijn dat je het niet zo soepel loopt, je het even niet ziet zitten. Dan is het fijn dat er iemand is waarmee je kunt praten, die je begrijpt en je kan helpen met met praktische zaken. De begeleiding van Helping Hands is erop gericht dat je weer zoveel mogelijk zelf verder kunt en het vertrouwen in jezelf wordt vergroot. Denk hierbij aan vaardigheden om zelfstandig te (gaan) wonen of het krijgen van overzicht over je administratie en taken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat er een klik is tussen jou en de hulpverlener en we zoeken dan ook iemand die niet alleen passende ervaring heeft, maar ook persoonlijk bij je past.

 

Lichamelijke zorg

Wanneer kinderen of jongeren lichamelijke zorg nodig hebben, komt een (kind)verpleegkundige of verzorgende bij hen thuis om dáár de zorg te leveren die ze nodig hebben. Zo kunnen zij gewoon thuis blijven wonen, ondanks de lichamelijke problemen. Dit kan tijdelijke zorg zijn, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Ook blijvende zorg is mogelijk, bijvoorbeeld bij een chronische ziekte. Samen met ouders èn kind kijken we wat er nodig is en hoe we die zorg het beste kunnen organiseren. Bij kindzorg vinden we het nog belangrijker dat er een vaste hulpverlener is die het kind vertrouwt en waarbij het zich veilig voelt. We gaan voor zorg op maat.

 

Helping Hands
Wij zijn een kleinschalige organisatie. We kennen de medewerkers en leren jou ook graag kennen voordat we de zorg starten. Zo kunnen we samen goed bespreken welke zorg het beste bij jou past, en weet je ons te vinden als er vragen zijn.

 

Kosten en vergoedingen
U kunt de begeleiding of verzorging van uw kind door Helping Hands bekostigen met een persoonsgebonden budget vanuit de Jeugdwet, WLZ of de zorgverzekeringswet. In sommige gemeenten leveren wij ook jeugdhulp – begeleiding basis en specialistisch – via zorg in natura. Bekijk hier of uw gemeente dit voor de jeugdhulp aanbiedt. Ook kunt u ervoor kiezen om de zorg zelf te bekostigen. Graag informeren wij u over de mogelijke vergoedingsregelingen voor uw situatie.

 

Logo briefpapier