Telefonisch contact: Groningen/Drenthe: 050-5530945. Friesland: 0513-485656

Werken bij

  Home / Werken bij

Werken bij


Helping Hands in het kort

Helping Hands is een zorgorganisatie die professionals uit de zorg op uitzendbasis aan het werk brengt.
Sinds 1997 werken we met een diverse doelgroep in heel noord Nederland. Onze medewerkers bieden de zorg die nodig is voor de cliënt om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de samenleving. Je gaat aan de slag in de ambulante zorg; dus laagdrempelige zorg bij de mensen thuis. Helping Hands gelooft namelijk in maatwerk en naast de cliënt staan. Werken in de ambulante zorg  is dankbaar werk. Omdat je bij de cliënt thuis komt, leer je elkaar snel kennen en wordt de begeleiding direct geïmplementeerd in zijn/haar dagelijks leven. Je biedt praktische hulp, daar waar het nodig is. Dit kan in verschillende functies.

Flexibiliteit

Helping Hands organiseert het werken in de thuiszorg met flexibiliteit. Je komt bij ons op uitzendbasis aan het werk. Dat betekent dat je in de eerste periode dat je bij ons werkt, het werk flexibel kunt vormgeven. Het aantal uren en de werktijden gaan in overleg met jou en met de cliënt. We leren je ook graag kennen. Op basis van jouw ervaring, wensen, inzetbaarheid en ‘persoonlijke stijl’ in je werk, koppelen wij je aan de juiste cliënt. Portrait of business colleagues holding each other and laughing Maatwerk is dus prioriteit nummer één.

Certificering

Helping Hands is aangesloten bij de NBBU (brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt) en staat geregistreerd bij de SNA (Strichting Normering Arbeid). Hiermee voldoen wij aan strenge kwaliteitseisen waarop we elk half jaar worden gescreend. In deze screening worden wij gecontroleerd op onder andere de afdracht van premies en andere werknemersplichten. Zo ben je als medewerker verzekerd van goed werkgeverschap. Helping Hands voldoet aan de normen zoals vastgelegd in de NEN-4400-1.

 

Functies

Afhankelijk van je achtergrond kan je bij Helping Hands aan de slag in één van onderstaande functies:

Begeleiding
Bij Helping Hands kan je als begeleider aan de slag om de cliënt te stimuleren zo zelfredzaam mogelijk te worden. Dit gaat bijvoorbeeld door bewustwording of aansturing van gedrag. Je biedt praktische hulp en werkt aan maatschappelijke en pedagogische doelen. Een persoonlijke klik tussen begeleider en cliënt is hierin erg belangrijk. Maatwerk is de sleutel naar vooruitgang. Wij werken met de doelgroep jeugd of volwassenen met een (verstandelijke) beperking of een stoornis (denk aan ASS, ADHD en persoonlijkheidsproblematiek). Met welke doelgroep je aan de slag gaat is afhankelijk van je ervaring en expertise.

Verpleging
Als BIG-geregistreerde verpleegkundige help je zorgvragers met allerlei verpleegtechnische handelingen. Dit doe je thuis bij een vaste cliënt, of op oproepbasis in een thuiszorginstelling of een verzorgings- of verpleegtehuis.

Verzorging
Als verzorgende ondersteun je de zorgvrager bij het opstaan, douchen, aankleden en bijvoorbeeld het klaarmaken van het ontbijt. Hierin biedt je letterlijk een helpende hand, zodat de zorgvrager zo zelfstandig mogelijk kan blijven wonen.

Huishoudelijk werk
Mensen kunnen om verschillende redenen moeite hebben in het bijhouden van het huishouden. Denk aan ouderdom, ziekte of psychische problemen. Als huishoudelijk medewerker zorg je ervoor dat het huishouden toch goed wordt bijgehouden. Je doet bijvoorbeeld de afwas, dweilt en zorgt ervoor dat de kast gevuld blijft, maar ook een praatje met de cliënt is soms van groot belang.

 

Wat biedt Helping Hands

Helping Hands biedt haar medewerkers goede arbeidsvoorwaarden en een betekenisvol werkplek. Werken bij Helping Hands is inspirerend, uitdagend en divers. Omdat je de cliënt in de thuissituatie verder helpt in het proces naar meer zelfredzaamheid, is het ook dankbaar werk. Dit maakt tegelijk ook dat het belangrijk en gevoelig werk is waarbij je bewuste keuzes moet maken en zorgvuldig te werk moet gaan. Daarom is het verplicht een verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overhandigen. Daarnaast vindt Helping Hands het om deze reden ook belangrijk om haar medewerkers te ondersteunen  in het werk. Onze medewerkers:

 • krijgen ondersteuning van de zorgmanagers (zorgoverleg, aansturing en bespreking van rapportage, advies)
 • hebben de mogelijkheid tot scholing en ontwikkeling
 • kunnen gebruik maken van een uitgebreide orthotheek
 • kunnen gebruik maken van intervisie

 

Wat vraagt Helping Hands

De functie-eisen hangen af van de specifieke werkplek. We zoeken naar een werkplek die past bij jouw ervaring, expertise en interesses. Over het algemeen vragen wij het volgende:

Voor begeleiders:

 • Een agogische achtergrond zoals SAW, Social Work, (ortho)pedagogiek of psychologie
 • Aantoonbare ervaring in het agogisch werkveld, bij voorkeur met psychopathologie zoals ASS, ADHD of gedragsproblematiek
 • Een VOG kunnen overhandigen
 • Betrokkenheid
 • Goede sociale vaardigheden
 • Zelfstandig kunnen werken

Voor verpleegkundigen/verzorgenden:

 • Een relevante diploma
 • Recente en aantoonbare ervaring
 • Voor verpleegkundigen: een geldige BIG-registratie
 • Betrokkenheid
 • Goede sociale vaardigheden
 • Zelfstandig kunnen werken

 Voor huishoudelijk medewerkers:

 • Een VOG op aanvraag
 • Goede sociale vaardigheden
 • Betrokkenheid
 • Aanpakkers-mentaliteit
 • Relevante ervaring is een pré

 

Enthousiast geworden?

Kijk snel of wij openstaande vacatures hebben.

 

Logo briefpapier