Ons aanbod

Helping Hands biedt sinds 1997 ambulante hulpverlening – dus bij u thuis – in noord Nederland. Maatwerk is hierbij altijd het sleutelwoord. Wij bieden begeleiding, gezinsondersteuning, taalondersteuning en huishoudelijke hulp. In alle vormen van onze zorg werken wij met een vast gezicht, een vast contactpersoon op kantoor en hebben wij regelmatig contact met u zodat de lijnen kort blijven. Ondanks een groot werkgebied, zijn wij een kleinschalige organisatie. Wij hebben twee kantoren, in Joure (voor Friesland) en in Roden (voor Drenthe en Groningen).

Kort na de oprichting van Helping Hands, in 2003, hebben wij de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden gewonnen, vanwege de unieke en praktische manier waarop wij onze zorg organiseren met de focus op kwaliteitszorg.

Wij bieden:

individuele begeleiding

Wij bieden begeleiding bij verschillende hulpvragen. We hebben veel ervaring in de begeleiding bij problemen uit het dagelijks leven vanuit een diagnose zoals autisme of ADHD, of een licht verstandelijke beperking.  Lees op de pagina’s hieronder hoe dit eruit ziet:

Gezinsondersteuning

Een gezinsondersteuner helpt in huis waar het nodig is. Het gaat vaak om een combinatie van praktische ondersteuning, een luisterend oor en het bespreken van (pedagogische) inzichten waar u verder mee kunt.

Huishoudelijke hulp (Friesland)

Helping Hands helpt biedt huishoudelijke hulp wanneer dit niet vanzelf gaat. Een helpende hand kan soms het verschil maken.


Professionaliteit en kwaliteit

Hoewel wij in heel Noord-Nederland zorg bieden, blijft Helping Hands een kleinschalige organisatie. U krijgt een vast contactpersoon waarmee u contact houdt over de zorg zodat er korte lijnen blijven bestaan. U leert uw contactpersoon kennen voordat de zorg wordt gestart. Dat vinden wij belangrijk voor goede hulpverlening.
Onze hulpverleners zijn altijd geschoold en hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook bieden wij onze medewerkers ondersteuning en scholing, zodat ze bij blijven’ met kennis en vaardigheden, en u dus kwaliteitszorg krijgt.

Certificering
Helping Hands:

  • zet waar nodig een SKJ-geregistreerde professional in (stichting kwaliteitsregister jeugd).
  • is HKZ-gecertificeerd (harmonisatie kwaliteitsbeoordeling zorgsector, norm ‘kleine organisaties’)
  • staat geregistreerd in het AGB-register (algemeen gegevensbeheer zorgaanbieders)
  • staat geregistreerd als thuiszorgorganisatie onder SBI-code 88101

Kosten en vergoedingen
Helping Hands biedt zorg vanuit de WMO, de Jeugdwet en de WLZ. Wij zijn een gecontracteerd zorgaanbieder in verschillende noordelijke gemeentes, voor Jeugdhulp en WMO. Als wij een contract hebben met uw gemeente kunt u kiezen voor zorg in natura (ZIN). U kunt Helping Hands ook inzetten vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) of door eigen financiering.

Benieuwd hoe het werk van Helping Hands er in de praktijk uit ziet? Helping Hands is te gast geweest bij het RTL 4-programma LifestyleXperience. Klik hieronder op de afbeelding en bekijk het hele item:

Helping Hands te gast bij LifestyleXperience!
IMG_3367

rtl4