Telefonisch contact: Groningen/Drenthe: 050-5530945. Friesland: 0513-485656

Werken bij

  Home / Werken bij

Werken bij


Helping Hands in het kort

Helping Hands is een zorgorganisatie die professionals uit de zorg op uitzendbasis aan het werk brengt.
Sinds 1997 werken we met een diverse doelgroep in heel Noord-Nederland. Onze medewerkers bieden de zorg die nodig is voor de cliënt om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de samenleving. Je gaat aan de slag in de ambulante zorg; zorg bij de mensen thuis, zo laagdrempelig mogelijk. Helping Hands gelooft namelijk in maatwerk en naast de cliënt staan. Werken in de ambulante zorg  is dankbaar werk. Omdat je bij de cliënt thuis komt, leer je elkaar snel kennen en wordt de begeleiding direct geïmplementeerd in het dagelijks leven van de cliënt. Je biedt praktische hulp, daar waar het nodig is. Dit kan in verschillende functies, zie hieronder.

Flexibiliteit

Helping Hands organiseert het werken in de thuiszorg met flexibiliteit. Je komt bij ons op uitzendbasis aan het werk. Dat betekent dat je in de eerste periode dat je bij ons werkt, het werk flexibel kunt vormgeven. Het aantal uren en de werktijden gaan in overleg met jou en met de cliënt. We leren je ook graag kennen. Op basis van jouw ervaring, wensen, inzetbaarheid en ‘persoonlijke stijl’ in je werk, koppelen wij je aan de juiste cliënt. Portrait of business colleagues holding each other and laughing Maatwerk is dus prioriteit nummer één.

 

Functies

Afhankelijk van je achtergrond kan je bij Helping Hands aan de slag in één van onderstaande functies:

Begeleider

Bij Helping Hands kan je als begeleider aan de slag om de cliënt te stimuleren zo zelfredzaam mogelijk te worden. Dit kunnen jeugdigen of volwassenen zijn met een uiteenlopende problematiek, van een psychiatrische aandoening tot een verstandelijke beperking. Je werkt bijvoorbeeld aan bewustwording of het aansturen van gedrag. Je biedt praktische hulp en werkt aan maatschappelijke en pedagogische doelen. Een persoonlijke klik tussen begeleider en cliënt is hierin erg belangrijk. Maatwerk is de sleutel naar vooruitgang. Wij werken met de doelgroep jeugd of volwassenen met een (verstandelijke) beperking of een stoornis (denk aan ASS, ADHD en persoonlijkheidsproblematiek). Met welke doelgroep je aan de slag gaat is afhankelijk van je ervaring en expertise.
Als functie-eis stellen we een relevante agogische opleiding zoals MWD, psychologie, pedagogiek of SAW. Dat is heel breed, omdat wij ook een brede doelgroep hebben. Verder is relevante werkervaring een belangrijke pré, en voor de meeste cliënten een eis. Ook registratie in het SKJ-register is een pré.

Gezinsondersteuner

Als gezinsondersteuner heb je een brede functie. Vaak kom je bij gezinnen die te maken hebben met een grote draaglast in de opvoeding en overbelast zijn. Je helpt praktisch mee het gezin draaiende te houden door mee te helpen in de opvoeding, te helpen de structuur te maken en vast te houden, maar ook door huishoudelijke taken uit te voeren. Ook heb je gesprekken met de ouders om te kijken wat zij nodig hebben om dit weer zelfstandig te kunnen doen.
Als functie-eis stellen we een relevante opleiding zoals (ortho)pedagogiek of systeemtherapie, en relevante ervaring.

Ondersteuning Nederlandse taal

Als begeleider taalondersteuning werk je met cliënten die moeite hebben met de Nederlandse taal en soms ook met culturele gewoontes. Dit kunnen Nederlanders zijn met een migratieachtergrond, maar ook autochtonen met een taalachterstand. Je helpt hen de Nederlandse taal te ontwikkelen door middel van gesprekken, oefeningen, rollenspellen of andere spelletjes. Ook begeleidt je de cliënt bij aanverwante thema’s zoals solliciteren of het opdoen of onderhouden van sociale contacten. Kortom: je begeleidt de cliënt in het zelfredzaam worden in de Nederlandse maatschappij.
Als functie-eis stellen we een relevante opleiding en ervaring, zoals NT2-docent, onderwijskunde of bijvoorbeeld een combinatie van onderwijs en pedagogiek.

Huishoudelijk werk

Mensen kunnen om verschillende redenen moeite hebben in het bijhouden van het huishouden. Denk aan ouderdom, ziekte of psychische problemen. Als huishoudelijk medewerker zorg je ervoor dat het huishouden toch goed wordt bijgehouden. Je doet bijvoorbeeld de afwas, dweilt en zorgt ervoor dat de kast gevuld blijft, maar ook een praatje met de cliënt of even spelen met de kinderen is soms van groot belang.
Als functie-eis vragen we relevante werkervaring.

 

Wat biedt Helping Hands

Helping Hands biedt haar medewerkers goede arbeidsvoorwaarden en een betekenisvolle werkplek. Werken bij Helping Hands is inspirerend, uitdagend en divers. Omdat je de cliënt in de thuissituatie verder helpt in het proces naar meer zelfredzaamheid, is het ook dankbaar werk. Dit maakt tegelijk ook dat het belangrijk en gevoelig werk is waarbij je bewuste keuzes moet maken en zorgvuldig te werk moet gaan. Daarom is het verplicht een verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overhandigen aan ons. Daarnaast vindt Helping Hands het om deze reden ook belangrijk om haar medewerkers te ondersteunen  in het werk. Onze medewerkers:

 • krijgen ondersteuning van de zorgmanagers (zorgoverleg, aansturing en bespreking van rapportage, advies)
 • hebben de mogelijkheid tot scholing en ontwikkeling vanuit Helping Hands
 • kunnen gebruik maken van een uitgebreide orthotheek
 • kunnen gebruik maken van intervisie

Zie hiervoor verder de pagina over scholing en ondersteuning.

Wat vraagt Helping Hands

De functie-eisen hangen af van de specifieke werkplek (zie ook hierboven). We zoeken naar een werkplek die past bij jouw ervaring, expertise en interesses. Naast de specifieke opleidings- en ervaringseisen per functie vragen wij:

 • Dat je een VOG kunt overhandigen
 • Betrokkenheid
 • Goede sociale vaardigheden als inlevingsvermogen, kunnen luisteren en klantvriendelijkheid
 • Betrouwbaarheid
 • Zelfstandig kunnen werken

Wij doen een achtergrondsscreening. Meer informatie hierover krijg je in het sollicitatiegesprek, of door van tevoren te bellen met één van onze vestigingen.

Enthousiast geworden?

Kijk snel of wij openstaande vacatures hebben of schrijf je direct in!

Logo briefpapier