Werken bij


Helping Hands in het kort

Helping Hands is een zorgorganisatie die professionals uit de zorg op uitzendbasis aan het werk brengt.
Sinds 1997 werken we met een diverse doelgroep in heel Noord-Nederland. Onze medewerkers bieden de zorg die nodig is voor de cliënt om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de samenleving. Je gaat aan de slag in de ambulante zorg; zorg bij de mensen thuis, zo laagdrempelig mogelijk. Helping Hands gelooft namelijk in maatwerk en naast de cliënt staan. Werken in de ambulante zorg  is dankbaar werk. Omdat je bij de cliënt thuis komt, leer je elkaar snel kennen en wordt de begeleiding direct geïmplementeerd in het dagelijks leven van de cliënt. Je biedt praktische hulp, daar waar het nodig is. Dit kan in verschillende functies, zie hieronder.Portrait of business colleagues holding each other and laughing

Werkwijze en functies

Afhankelijk van je achtergrond kan je bij Helping Hands aan de slag in één van onderstaande functies. Omdat wij werken met uitzendovereenkomsten, kunnen wij per casus kijken welke (kandidaat) medewerker daarbij past. Wij plaatsen dus niet op basis van uren die ingevuld moeten worden, maar op basis van achtergrond, expertise en voorkeuren. Je geeft aan wat je kunt bieden en wat je beschikbaarheid is. Dat betekent dat wij geen functies hebben op basis van een aantal uren, maar dat we je kunnen benaderen met een concrete hulpvraag. Hieronder lees je welke functies je aan de slag kunt gaan bij Helping Hands.

Begeleider

Bij Helping Hands kan je als begeleider aan de slag om de cliënt te stimuleren zo zelfredzaam mogelijk te worden. Wij werken met jeugd (thuis of op school) en volwassenen. De problematiek die wij tegenkomen is uiteenlopend, van een diagnose zoals ASS of ADHD, tot een verstandelijke beperking. Ook werken wij met gezinnen waar niet een stoornis aanwezig is, maar een andere belastende situatie. Bijvoorbeeld ziekte of een moeilijke opvoedingssituatie. Met welke doelgroep je aan de slag gaat is afhankelijk van je ervaring en expertise. Je biedt praktische hulp en werkt aan maatschappelijke en pedagogische doelen. Je werkt bijvoorbeeld aan bewustwording of het aansturen van gedrag. Als functie-eis stellen we een relevante agogische opleiding zoals MWD, psychologie, pedagogiek of SAW. Dat is bewust breed, omdat wij ook een brede doelgroep hebben. Per specifieke casus kijken wij naar de specifieke achtergrondseisen en benaderen wij de (kandidaat) medewerker die hierbij past. Verder is relevante werkervaring een belangrijke pré, en voor de meeste cliënten een eis. Voor het werken met jeugd is in bepaalde situaties een SKJ-registratie verplicht. Daarom is dit dus ook een pré bij aanmelding.

Opvoedings- en gezinsondersteuner

Als gezinsondersteuner heb je een brede functie. Vaak kom je bij gezinnen die te maken hebben met een grote draaglast in de opvoeding en/of overbelast zijn door een andere oorzaak. Er zijn verschillende hulpvragen denkbaar. Van concrete opvoedingsondersteuning (gesprekken en eventueel meedraaien zodat ouders kunnen oefenen) tot praktische ondersteuning (meedraaien in het gezin, helpen structuur te bieden, maar ook eventueel een helpende hand uitsteken in het huishouden).
Functie-eisen verschillen per hulpvraag. Relevante ervaring in de gezinshulpverlening is wel belangrijk hierin.

Ondersteuning Nederlandse taal

Als begeleider taalondersteuning werk je met cliënten die moeite hebben met de Nederlandse taal en soms ook met culturele gewoontes. Dit kunnen Nederlanders zijn met een migratieachtergrond, maar ook autochtonen met een taalachterstand. Je helpt hen de Nederlandse taal te ontwikkelen door middel van gesprekken, oefeningen, rollenspellen of andere spelletjes. Ook begeleidt je de cliënt bij aanverwante thema’s zoals solliciteren of het opdoen of onderhouden van sociale contacten. Kortom: je begeleidt de cliënt in het zelfredzaam worden in de Nederlandse maatschappij. Als functie-eis stellen we een relevante opleiding en ervaring, zoals NT2-docent, onderwijskunde of bijvoorbeeld een combinatie van onderwijs en pedagogiek.

Huishoudelijk werk

Mensen kunnen om verschillende redenen moeite hebben in het bijhouden van het huishouden. Denk aan ouderdom, ziekte of psychische problemen. Als huishoudelijk medewerker zorg je ervoor dat het huishouden toch goed wordt bijgehouden. Je doet bijvoorbeeld de afwas, dweilt en zorgt ervoor dat de kast gevuld blijft, maar ook een praatje met de cliënt of even spelen met de kinderen is soms van groot belang. Als functie-eis vragen we relevante werkervaring en affiniteit met het werk.

Wat biedt Helping Hands

Werken bij Helping Hands is inspirerend, uitdagend en divers. Je helpt de cliënt op een directe, betrokken manier verder in het proces naar meer zelfredzaamheid. Dit maakt tegelijk ook dat het belangrijk en gevoelig werk is waarbij je bewuste keuzes moet maken en zorgvuldig te werk moet gaan. Daarin vinden wij het belangrijk dat je wordt ondersteund, juist omdat het ambulante werk een zelfstandige aard heeft. Daarom kunnen onze medewerkers gebruik maken van:

  • ondersteuning van de zorgmanagers (zorgoverleg, aansturing en bespreking van rapportage, advies)
  • scholing en ontwikkeling vanuit Helping Hands
  • een uitgebreide orthotheek
  • intervisie (er zijn een aantal begeleide en zelfstandige groepen)
  • Salariëring volgens de CAO Thuiszorg VVT

Zie hiervoor verder de pagina over scholing en ondersteuning.

Wat vraagt Helping Hands

De functie-eisen hangen af van de specifieke casus. Wij zoeken per cliënt naar een passende hulpverlener. Je komt dus terecht in een plek die ook past bij jouw ervaring, expertise en interesses. In het algemeen vragen wij uiteraard:

  • dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt overhandigen
  • betrokkenheid en een goede inzet
  • goede sociale vaardigheden als inlevingsvermogen, kunnen luisteren en klantvriendelijkheid
  • betrouwbaarheid
  • zelfstandig kunnen werken

Wij doen een achtergrondsscreening. Meer informatie hierover krijg je in het sollicitatiegesprek, of door van tevoren te bellen met één van onze vestigingen.

Enthousiast geworden?

Kijk snel of wij openstaande vacatures hebben of schrijf je direct in!

Logo briefpapier