Jeugdhulp

Helping Hands biedt begeleiding aan kinderen en jongeren, en soms ook aan hun ouders. Voor zorg aan kinderen en jongeren – die nog in ontwikkeling zijn – is het extra belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de situatie: wat is er nodig en hoe kan daarop worden afgestemd. Hieronder lees je hoe wij dat doen en waarvoor je terecht kunt bij Helping Hands.

jeugd

 

Begeleiding

Kinderen
Helping Hands biedt begeleiding aan kinderen en ouders, in situaties waarin de ontwikkeling of opvoeding niet soepel loopt. Denk hierbij aan opvoedingsvragen, gedragsproblemen of psychiatrische problemen bij het kind (of bij de ouders). De begeleiding is erop gericht dat, ondanks deze problemen, het kind zich zoveel mogelijk ontwikkelt. Onze begeleiders hebben ervaring en affiniteit met de jeugdzorg.
Wij bieden ook ambulante begeleiding op school.

Jongeren
Soms kan het zijn dat je het niet zo soepel loopt, je het even niet ziet zitten. Dan is het fijn dat er iemand is waarmee je kunt praten, die je begrijpt en je kan helpen met met praktische zaken. De begeleiding van Helping Hands is erop gericht dat je weer zoveel mogelijk zelf verder kunt en het vertrouwen in jezelf wordt vergroot. Denk hierbij aan vaardigheden om zelfstandig te (gaan) wonen of het krijgen van overzicht over je administratie en taken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat er een klik is tussen jou en de hulpverlener en we zoeken dan ook iemand die niet alleen passende ervaring heeft, maar ook persoonlijk bij je past.

 

Helping Hands
Wij zijn een kleinschalige organisatie. We kennen de medewerkers en leren jou ook graag kennen voordat we de zorg starten. Zo kunnen we samen goed bespreken welke zorg het beste bij jou past, en weet je ons te vinden als er vragen zijn.

 

Kosten en vergoedingen
Je kunt begeleiding van Helping Hands bekostigen met een persoonsgebonden budget of zorg in natura vanuit de Jeugdwet. Bekijk hier of Helping Hands gecontracteerd is in jouw gemeente.  Zo niet, dan kan dit alleen via een persoonsgebonden budget.

 

Logo briefpapier