Huishoudelijke hulp

Het kan zijn dat u wel wat hulp kunt  gebruiken in het huishouden, vanwege lichamelijke of psychische problemen. Dan kunnen een paar helpende handen fijn zijn of zelfs onmisbaar.
Helping Hands biedt  enthousiaste medewerkers die u hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan opruimen, stofzuigen en het lappen van de ramen. Er komt een vaste medewerker bij u thuis die eraan bijdraagt dat u meer tijd en energie overhoudt. schuursponsjes1

 

WMO
Wanneer u zorg nodig heeft op het gebied van onder andere het huishouden, kunt u bij de gemeente terecht. De gemeente beoordeelt of u recht heeft op een WMO-indicatie. Vanuit de WMO kunt u bij Helping Hands terecht voor onder andere huishoudelijke hulp. De gemeente betaalt dan via deze indicatie de zorg die u nodig heeft. Vaak betaalt u hiervoor een eigen bijdrage.
Heeft u vragen over het aanvragen van een indicatie, neem dan contact op met uw gemeente (afdeling WMO) of met Helping Hands. Wij kunnen u hierin adviseren.
U kunt de huishoudelijke zelf ook zelf bekostigen. In dat geval is er geen indicatie nodig vanuit de gemeente. Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.